Ζώντας τις σχέσεις σου στο μέλλον μέσα από το παρόν σου!

 

 

Η ευτυχία είναι ένα σπάνιο άνθος... είναι σπάνια σαν τα λουλούδια που φυτρώνουν σε απότομες πλαγιές. Τα λουλούδια αυτά δεν φυτρώνουν εκεί επειδή είναι κατάλληλες οι συνθήκες. Δεν φυτρώνουν εκεί επειδή υπάρχει φως, αέρας, νερό και μπορούν να τραφούν. Τα λουλούδια αυτά φυτρώνουν εκεί γιατί δεν κινδυνεύουν. Από ζώα, από ανθρώπους, από τους δυνατούς ανέμους... Δεν μπορείς να τα βρεις εύκολα και να τα κόψεις. Έτσι και η ευτυχία. Φυτρώνει εκεί που νιώθει ασφάλεια. Εκεί που δεν κινδυνεύει από σένα, από μένα.

 

Οι σχέσεις σου επίσης είναι σπάνιες. Είναι μοναδικές. Δεν είναι όμως μονάδες. Αποτελούνται από σένα, τον άλλον και την ίδια σας τη σχέση. Κάποιες τις εκτιμάμε περισσότερο. Αυτές πιθανόν να τρέφουν τον εγωισμό μας. Πιθανόν να απαντούν σε κάποια ερωτήματα που μας βασανίζουν. Πιθανόν να είναι αυτές με τις οποίες ξοδεύουμε τις νύχτες μας που τριγυρίζουν στις σκέψεις μας, άλλες φορές μας κάνουν να γελάμε, άλλες πάλι να πονάμε.

                                                           

 

Συχνά αναρωτιέσαι αν αυτό που έχεις είναι αυτό που θέλεις. Ακόμη πιο συχνά μπορεί να στροβιλίζει στο μυαλό σου αν αυτό που έχεις τώρα, είναι αυτό που μπορείς να έχεις και στο μέλλον.

Θέλω αλλά δεν μπορώ”, ¨”θα' θελα ο άλλος να...”, “δεν μπορεί να αλλάξει”...

Σκέψου...οι σχέσεις χτίζονται στο παρόν με σκοπό να συνεχίζουν να υπάρχουν και στο μέλλον. Καμιά γνωριμία δεν συμβαίνει μόνο για το τώρα. Καμιά σχέση δεν φτιάχνεται και τελειώνει σήμερα. Κανένας γάμος δεν τελείται για να πάψει την επόμενη μέρα. Οι σχέσεις χτίζονται κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό σε “κάθε παρόν”. Γι αυτό και κοπιάζουν. Γι αυτό μας θυμώνουν, μας στενοχωρούν, μας απογοητεύουν, μας γεμίζουν, μας ικανοποιούν γιατί δεν πρέπει να είναι εφήμερες, αν φυσικά θέλεις να ανθεί συνεχώς η ευτυχία σου.

 

Και η ευτυχία χρειάζεται κόπο. Χρειάζεται θυσίες, και από τους 2. Θέλει αγάπη, σεβασμό, κατανόηση, υπομονή και υποχωρήσεις, όπως το λουλούδι χρειάζεται νερό, φως, χώμα, αέρα για να συνεχίσει να επιβιώνει.

Αν καταφέρεις να ανθίσεις την ευτυχία σου θα ανθίσεις και τη σχέση σου...

 

Θα βάλεις τις ρίζες της βαθιά και δεν θα φοβάσαι μην κοπεί!