Χαμογέλα ρε λίγο...!

2015-11-03 22:55

 

Το χαμόγελο! Ένα χαμόγελο! Ένα χαμόγελο που μπορεί να αλλάξει τη μέρα σου!

Το χαμόγελο που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο ένα τίναγμα στο πρόσωπό σου, μια αλλαγή στο σχήμα του, μια απλή γκριμάτσα! Κι όμως, πόσα δεν κρύβει τελικά μια τέτοια κίνηση, μια τέτοια εικόνα!

Το χαμόγελο που δεν ανήκει σε κάποιον, δεν είναι κανενός! Το έχουν εν δυνάμει όλοι αρκεί να το φορέσουν.

Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο ενός πλούσιου, δεν κοστίζει τίποτε, δεν φτωχαίνει κανέναν, πλουτίζει όμως όλους όσους το βλέπουν!

Δεν είναι του άντρα ή της γυναίκας, του παιδιού ή του ηλικιωμένου και όμως σε κάνει να νιώθεις νεότερος και ομορφότερος!

Δεν ανήκει σε έναν λευκό ή σε έναν μαύρο κι όμως μπορεί να τους ενώσει!

Δεν είναι του προϊσταμένου ή του υπαλλήλου, δεν ανήκει στα αφεντικά ή στους εργάτες!

Προσφέρει απλά μια καλημέρα, δίνει “απλόχερα” τη φροντίδα, ντύνει σαν ζεστό πουλόβερ το παγωμένο σου κορμί ή απλά καραδοκεί για ένα ερωτικό καρδιοχτύπι σου! Το χαμόγελο που σε ξυπνά το πρωί σαν τον ζεστό σου καφέ, αυτό που σε υποδέχεται όταν γυρνάς από τη δουλειά και σε ξεκουράζει, είναι το ίδιο χαμόγελο με αυτό που σου προσφέρει έναν ήρεμο και ονειροδαρμένο ύπνο!

Είναι το χαμόγελο που σου αλλάζει τη μέρα, αυτό που σε κάνει δυνατό και μπορείς με την ανάμνησή του να πετύχει όλους σου τους στόχους!

Και για φαντάσου! Είναι όντως μια απλή γκριμάτσα; Η' μήπως πίσω από αυτό το “σπάσιμο” των χειλιών σου κρύβονται τόσα συναισθήματα; Η αγάπη, ο έρωτας, η νοσταλγία, η μελαγχολία, η ξεγνοιασιά, είναι κρυμμένα πίσω από την απαλή του κουρτίνα και σε περιμένουν.

Το χαμόγελο, που μπορεί να σου προσφέρει ένα μωρό, αυτό που σου δανείζει ένα παιδί, εκείνο το χαμόγελο της συντρόφου σου που μαζί με το πρωινό σου κολατσιό σ' αποχαιρετά στην πόρτα!

Το χαμόγελο του γείτονα στις σκάλες του σπιτιού, εκείνο του συνεργάτη σου ή ακόμα και του αφεντικού σου -ναι χαμογελά και εκείνος, αλήθεια!-, το χαμόγελο του ανθοπώλη όταν σου προσφέρει το καθημερινό σου τριαντάφυλλο!

Και για φαντάσου! Πόσο αληθινό και ανθρώπινο είναι τελικά, απλά να χαμογελάσεις;