Παιδί και κατασκήνωση

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών (και όχι μόνο!)! Τα σχολεία έχουν κλείσει, τα βιβλία επίσης και η μέρα είναι γεμάτη παιχνίδι!

Η κατασκήνωση είναι μια πολύ καλή ιδέα για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς, κυρίως εκείνους που εργάζονται. Τα παιδιά θα κάνουν δημιουργικές διακοπές, γνωρίζοντας νέους φίλους και μέρη, μαθαίνοντας καινούρια πράγματα ενώ παράλληλα απολαμβάνουν τη θάλασσα και τα παιχνίδια. Παράλληλα, οι γονείς μπορούν να αξιοποιήσουν και αυτοί τον  ελεύθερο χρόνο τους και να ξεκουραστούν από την γεμάτη καθημερινότητά τους!

6 καλοί λόγοι για να πάει το παιδί κατασκήνωση:

1. Θα κάνει νέους φίλους

2. Αυξάνεται η ανεξαρτησία και η αυτονομία του

3. Βελτιώνει ή αποκτά κοινωνικές δεξιότητες

4. Μαθαίνει νέα πράγματα/δραστηριότητες

5. Αξιοποιεί δημιουργικά το καλοκαίρι του

6. Βελτιώνει τις ψυχο-κινητικές του δεξιότητες

Οι γονείς θα πρέπει να επιλέξουν την κατασκήνωση που θα συμμετέχει το παιδί προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια του παιδιού και την εμπειρία των στελεχών της και επιλέγοντας αυτή που φυσικά έχει άδεια λειτουργίας και επίσημη αναγνώριση. Επίσης, θα πρέπει να είστε ενήμεροι για το ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής και τις λειτουργικές και καθαρές εγκαταστάσεις.

Αν είστε γονέας ατόμου με ειδικές ικανότητες είναι απαραίτητο η κατασκήνωση να διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό ή να επιλέξετε εσείς τον συνοδό του παιδιού σας. 

Φροντίστε να ενημερώσετε τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης, τον γιατρό και το προσωπικό για τυχόν φαρμακευτική αγωγή ή για τροφές που δε πρέπει να καταλαναλώσει καθώς επίσης και για ότι θεωρείτε ότι πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την καθημερινότητα του παιδιού!

Οι περισσότερες κατασκηνώσεις συνεργάζονται με τα ταμεία. Διαφορετικά θα πρέπει να υπολογίσετε από 25 έως 30 ευρώ ως ημερήσια έξοδα, συν τον μισθό του συνοδού σε περίπτωση που επιλέξετε εσείς!

Καλές διακοπές!