Βιογραφικό Σημείωμα

 

Γιώργος Ιατρού

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοπαιδαγωγός

 

Ο Γιώργος Ιατρού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καστοριά.

Αποφοίτησε από τον τομέα Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη "Ψυχική Υγεία" του τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Λάρισας και πτυχιούχος HND in Counselling and Psychology. Εχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στη Συστημική Προσέγγιση και Οικογενειακή Θεραπεία. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας.

Υπηρέτησε τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό με την ειδικότητα του Ψυχολόγου σε Στρατιωτική Ψυχιατρική Κλινική καθώς επίσης και σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία, παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε στρατιώτες και στελέχη του Ελληνικού Στρατού.

Εργάζεται ως υπεύθυνος δομής στο Κέντρο αποκατάστασης, κοινωνικής στήριξης και δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία "Ο Σωτήρ". 

Εχει συνεργαστεί με την Ελληνική Εταρεία Νόσου Alzheimer και συγγενών Διαταραχών Θεσσαλονίκης  ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας καθώς επίσης και ως Ειδικός Εκπαιδευτής-Θεραπευτής ατόμων με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού σε Κέντρο Ημέρας ατόμων με αυτισμό. Είναι καθηγητής στο τμήμα Ψυχολογίας Κέντρου Μεταλυκειακής εκπαίδευσης ενώ συνεργάζεται με Κέντρα Διά Βίου Μάθησης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και συνεργάζεται με ιδιωτικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη και στην Καστοριά, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ευεξίας (λoγοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, ψυχίατρο, εναλλακτικούς  θεραπευτές).

Αντικείμενα εργασίας του αποτελούν η Συμβουλευτική παιδιών, ενηλίκων και οικογένειας, ο επαγγελματικός προσανατολισμός καθώς επίσης και η ειδική αγωγή.

Συνεργάζεται αρθρογραφώντας σε θέματα ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής με διαδικτυακή εφημερίδα καθώς και με τον τοπικό τύπο.

Είναι εκπαιδευμένος στις μεθόδους TEACCH και Social Stories που αφορούν την εκπαίδευση ατόμων με αυτισμό και σε διαγνωστικά εργαλεία προσωπικότητας (16PF, CAB tests) για επαγγελματικό προσανατολισμό.

Εχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στον χώρο της ψυχολογίας και ειδικής αγωγής ενώ συμμετέχει με εργασίες και αναρτήσεις σε συνέδρια και ημερίδες.