ΝΕΟ!!!! Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα Thomas Gordon διαδικτυακά!

Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα
 
Πώς να βελτιώσετε τη σχέση σας με το παιδί σας!
Πολύ ευχάριστα νέα στην αρχή της νέας χρονιάς! Λόγω των δύσκολων συνθηκών που διανύουμε  έχουμε λάβει άδεια διεξαγωγής του Εργαστηρίου Αποτελεσματικού Γονέα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εξ αποστάσεως μέσα από τη χρήση πλατφόρμας, διατηρώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, τον βιωματικό του χαρακτήρα και την εντατική αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων.
Το σεμινάριο αποτελεσματικού γονέα είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σεμινάριο με εμπνευστή και δημιουργό τον ψυχολόγο Thomas Gordon. O Thomas Gordon έχει γράψει 9 βιβλία σχετικά με τις σχέσεις γονέων παιδιών και τις αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας, μέσα από τις οποίες βελτιώνονται οι σχέσεις τους. Ο Gordon ήταν τρεις φορές υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει στους γονείς τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους με τρόπο που θα προάγει την υπευθυνότητα, τη συνεργασία, την αυτοπειθαρχία, την αυτονομία και το σεβασμό.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε γονείς αλλά και σε επαγγελματίες (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, συμβούλους, παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς) οι οποίοι εκπαιδεύονται σε ένα μοντέλο το οποίο βασίζεται σε δεξιότητες επικοινωνίας, στην επίδειξη ενσυναίσθησης και σεβασμού.
Τι θα μάθω σε αυτό το εργαστήριο; 
• Να επικοινωνώ ουσιαστικά με το παιδί 
• Να αναπτύξουμε τη συνεργασία 
• Να ενσυναισθάνομαι 
• Να βοηθήσω το παιδί να αυτονομηθεί 
• Να αποκτώ συναισθηματική επίγνωση 
• Να αυξήσω τη συναισθηματική μου νοημοσύνη και κατ’ επέκταση του παιδιού μου
 • Να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν αυτοέλεγχο 
• Να βοηθήσω τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους
Το εργαστήριο έχει βιωματικό/εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Περιλαμβάνει σύντομες θεωρητικές παρουσιάσεις, παιχνίδια ρόλων, πρακτική εξάσκηση και παρουσίαση μελέτης περιπτώσεων. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή εξειδικευμένες γνώσεις παρά μόνο η διάθεση των συμμετεχόντων!
Ολοκληρώνεται σε 27 ώρες  (9 συναντήσεις/3 ώρες)  κάθε Σάββατο. Μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες μπορεί να διαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα.
Το κόστος παρακολούθησης είναι 230 ευρώ το άτομο (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., βιβλίου ΕΑΓ, τετραδίου ασκήσεων ΕΑΓ). EARLY BIRD: 200 ευρώ για εγγραφές μέχρι 25/1/2022.
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.
Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα zoom και μια εξοικείωση με τη χρήση του. Οδηγίες θα σταλούν προσωπικά σε mail. Για οποιαδήποτε πιθανή αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες
Συντονιστής του σεμιναρίου είναι ο Γιώργος Ιατρού. 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο : 6983040686, mail: geiatrou@yahoo.gr, ή με μήνυμα στη σελίδα του facebook.