Εργαστήρια Αποτελεσματικού Γονέα- Thomas Gordon

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να μπορείτε να καταλάβετε ευκολότερα τί θέλει να σας πει το παιδί σας; Πώς θα σας ακουγόταν εάν κάποιος σας έλεγε ότι και το παιδί σας θα μπορούσε να κατανοήσει τις δικές σας ανάγκες και να μάθει να τις σέβεται; Πώς βλέπετε την εικόνα εκείνη όπου ένας καθημερινός, συνηθισμένος καυγάς με το παιδί αλλά και με τον/την σύντροφό σας θα μπορεί να λυθεί ειρηνικά;

Σε αυτό το  εργαστήριο θα συζητήσουμε και θα μάθουμε πώς μπορούμε να επικοινωνήσουμε διαφορετικά καλύτερα με τα παιδιά μας αλλά και γενικότερα με τους ανθρώπους γύρω μας. Θα γνωρίσουμε την αποτελεσματική δεξιότητα της ενεργητικής ακρόασης ώστε να ερχόμαστε σε μεγαλύτερη επαφή με τους άλλους, αλλά και άλλους  τρόπους επικοινωνίας. Θα αναλύσουμε διαφορετικούς τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων και των προβλημάτων που δημιουργούνται και θα εκπαιδευτούμε στο πως μπορούμε εμείς να μιλάμε χωρίς να κινδυνεύουμε ή να απειλούμε.

Το σεμινάριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και αποτελείται από θεωρητικές παρουσιάσεις, παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις και συζήτηση.

Ολοκληρώνεται σε 7 συναντήσεις, διάρκειας 4 ωρών η καθεμιά, Σάββατο απόγευμα ή/και Κυριακή στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, Φραγκίνη 7 στην περιοχή "Λουλουδάδικα" (το τελικό πρόγραμμα μπορεί να αναδιαμορφωθεί μετά από συζήτηση με τους συμμετέχοντες).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με μήνυμα στην ιστοσελίδα ή τηλεφωνικώς στο 698 30 40 686.