6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρόνιων Πασχόντων

Χαιρετισμός

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημόνων Φροντίδας Χρόνιων Πασχόντων που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Ναϊάδες στο Νεοχώρι Καρδίτσας, στη Λίμνη Πλαστήρα από 22-24 Οκτωβρίου 2015 με θέμα: «Καινοτομία και καλές πρακτικές στη Φροντίδα & Αποκατάσταση Χρόνιων Πασχόντων».

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Σύλλογο Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ιδιαίτερη σημασία έχει για μας το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Συνέδριο υλοποιείται εκτός της Λάρισας συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό και την επιθυμία μας για ένα μεγαλύτερο άνοιγμα σε όλα τα επαγγέλματα Υγείας & Πρόνοιας, που εμπλέκονται τόσο στη φροντίδα και αποκατάσταση των χρόνιων πασχόντων όσο και γενικότερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Σε συνέχεια του προηγούμενου 5ου συνεδρίου που επικεντρώθηκε στην κρίση ως ευκαιρία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτούνται νέες ιδέες και συνέργιες για την υπέρβαση της κρίσης και των κοινωνικών της συνεπειών. Προς αυτήν την κατεύθυνση ανοίγουμε το Συνέδριο όχι μόνο στους επαγγελματίες υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές κ.α.), αλλά και στις οργανώσεις των ίδιων των χρόνιων πασχόντων, προκειμένου να παρουσιάσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν και να προτείνουν και εκείνοι με τη σειρά τους εφικτές λύσεις. Η πρόκληση σήμερα είναι μαζί ως κοινωνία να συνδιαμορφώσουμε νέες πολιτικές που να απαντούν στις νέες ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων προκειμένου αφενός να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή αφετέρου να υπερβούμε την κρίση και να συμμετάσχουμε ισότιμα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. Με αισιοδοξία, με πίστη, με όραμα για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Με αυτές τις σκέψεις σας περιμένουμε όλους στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φροντίδας Χρόνιων Πασχόντων για να το μετατρέψουμε σε ένα εργαστήρι πρωτότυπων και καινοτόμων αποτελεσματικών λύσεων, που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος της
Οργανωτική Επιτροπής

 

Μιχαήλ Κουράκος

Η Πρόεδρος της
Επιστημονικής Επιτροπής

Ευαγγελία Κοτρώτσιου

 

πληροφορίες: https://www.pfycare2015.gr/