Εκδήλωση-Ημερίδα με θέμα: ''Ελπίδα, Ανθεκτικότητα και Δημιουργία στην εποχή της κρίσης: Ο εαυτός μας ως μέσο επιτυχίας και προόδου'

Η κρίση των θεσμών που βιώνουμε αυτή την περίοδο ως κοινωνία, οδηγεί στην ατομική- προσωπική κρίση του καθενός από εμάς, καθώς επίσης και στη δημιουργία και διατήρηση ενός κλίματος όπου η αβεβαιότητα, ο φόβος και η ανασφάλεια κυριαρχούν.

Μέσα στο κλίμα αυτό ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύπλοκη παραγματικότητα, την οποία δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε καθώς μας ''επιβάλλεται'', και μέσα στην οποία αισθανόμαστε ανήμποροι και αβοήθητοι.

Οι δυσμενείς συνθήκες σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, απαιτούν να βάλουμε στο τραπέζι κι άλλες μεταβλητές. Να αναζητήσουμε νέα νοήματα μέσα από νέους τρόπους να (συν)υπάρχουμε.
Να δημιουργήσουμε νέα πλαίσια ζωής μέσα στα οποία θα νιώθουμε ασφαλείς και ικανοί να δρούμε με τέτοιο τρόπο ώστε, όχι μόνο να αντέχουμε τις δυσκολίες, αλλά παράλληλα να δημιουργούμε και να εξελισσόμαστε μέσα σε αυτές.

Το να διαλέξουμε αν και ποιες δυσκολίες θα έρθουν στη ζωή μας δεν εξαρτάται από εμάς. Η στάση που θα κρατήσουμε, όμως, απέναντι σε αυτές και ο τρόπος που θα τις αντιμετωπίσουμε, είναι μια επιλογή που μας ανήκει....

Παρασκευή 28/2/2014 18:00-21:00 Στο πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ευόσμου Μ. Αλεξάνδρου 57, Θεσσαλονίκη

Ελεύθερη είσοδος